Ukrayna Kırım Başpiskoposu Kliment’in Gözaltına Alınmasını Kınadı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna Ortodoks Kilisesi’nin Kırım ve Simferopol (Akmescit) Başpiskoposu Kliment’in işgalciler tarafından gözaltına alınmasını kınadı.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Yekaterina Zelenko Twitter’de yaptığı açıklamada, “Rus işgalciler Kırım’daki Ukrayna Ortodoks Kilisesine baskı uygulamaya devam ediyor. Rusya tarafından işgal edilen topraklarda yaşayan insanların dini hakları ve özgürlükleri kısıtlanıyor. Başpiskopos Kliment’in gözaltına alınmasını Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği ve Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı’na bildireceğiz.”ifadeleri kullanıldı.

Öte yandan konu ile ilgili açıklama yapan “Umma” (Ümmet) Ukrayna Müslümanları Dini İdaresi Müftüsü Said İsmagilov, “Başpiskopos Kliment’in Akmescit’te gözaltına alınması ahlaksız Rus rejiminin sıradaki alçaklığı. Kiliseyi alarak korkutamıyorlar, şahsi olarak korkutmaya karar verdiler.” diye kaydetti.

Daha önce, Rusya’nın Rostov-na-Donu kentinde yargılanan Ukrayna vatandaşı Pavel Grib’in duruşmasına katılmak için otobüse binmek üzere olan Başpiskoposu Kliment’in Akmescit otobüs istasyonunda gözaltına aldığı bildirilmişti.

Kaynak: QHA Media

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com