“Diya” uygulamasında geçici oturma izni de gösterilecek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Bakanlar Kurulu, yabancılar ve vatansız kişiler için Ukrayna’da geçici veya kalıcı oturma izinlerine ilişkin bilgilerin “Diya” da elektronik olarak yansımasını sağlayan iki yıllık bir pilot projenin başlatılmasını onayladı.

İlgili karar Çarşamba günü yapılan hükümet toplantısında alındı.

Taslak belgeye ilişkin açıklayıcı notta, mevcut durumda Ukrayna’daki yabancıların ve vatansız kişilerin, “Diya” (Дії) kamu hizmetleri portalının mobil uygulamasında belgeler sunarak kimliklerini doğrulama fırsatını kullanamadıklarını belirtiyor.

Ayrıca, idari hizmetlerin sağlanması konularına onları onaylayan belgelerin elektronik kopyalarını sağlamaları sorunu çözülmemiştir.

Ukrayna’da ağızlıksız köpek gezdirenlere yeni cezalar yürürlüğe girdi

Bu bağlamda, yabancılar ve vatansız kişiler tarafından “Diya” mobil uygulamasında kimlik belgelerinin sunulmasına ve ayrıca “Diya” portalını kullanan kamu hizmetlerinde istenen belgelerin elektronik kopyalarının sunulmasına da olanak sağlaması gerekli hale geldi.” denildi.

Belge, Bakanlar Kurulu Sekreterliğinde ek tamamlama ile kabul edildi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com