Kiev bölgesinde de ulaşımdaki COVID kısıtlamaları güçlendirilecek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kısıtlamalar, acil durumlar bölge komisyonunun kararıyla iptal edilene kadar yürürlükte kalacak.

COVID kısıtlamaları

Kiev bölgesinde koronavirüsün yayılmasıyla durumun kötüleşmesi sebebiyle Acil Durumlar Komisyonu, bölgede toplu taşıma kullanımına ilişkin kısıtlamaları güçlendirme kararı aldı.

10 Kasım Çarşamba günü Kiev Bölgesel Devlet İdaresi’nin basın servisi tarafından yapılan açıklamaya göre;

Kısıtlamalar 13 Kasım’dan itibaren geçerli olacak. Bu tarihten itibaren, seyahat gününden en geç 72 saat önce alınan COVID sertifikası, negatif PCR sonucu veya hızlı koronavirüs testi yahut geçerliliği Birleşik Devlet Elektronik Hizmetler Web Portalı, özellikle “Diya” yardımıyla teyit edilecek bir hastalıktan kurtulma sertifikası gibi belgelerden sadece birini yanlarında bulunduran yolcular otobüs, minibüs ve trenleri kullanabileceklerdir.

Temerrüt durumunda grivna kuru üç kat birden değersizleşme riskiyle karşı karşıya

Mesajda “Başkent bölgesi sakinleri için yüksek kaliteli ulaşım bağlantılarına sahip olmanın ne kadar önemli olduğunu anlıyoruz, bu nedenle bölge içinde ve Kiev’e toplu taşıma her zamanki programa göre, ancak belirli kısıtlamalarla çalışmaya devam edecek. Bu anı daha fazla ertelemek mümkün.” denildi.

Daha önce, COVID-19’dan iyileşen Ukraynalıların dijital bir iyileşme sertifikası alabilecekleri bildirilmişti.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com