Ukrayna’da ağızlıksız köpek gezdirenlere yeni cezalar yürürlüğe girdi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’da 1684-IX sayılı Hayvanları Koruma Yasası yürürlüğe girdi . Belgeye göre, yalnızca hayvan besleme kurallarının ihlali değil, aynı zamanda onları taşıma ve taşıma kurallarının diğer ihlalleri de artık zalimce muamele olarak kabul ediliyor.

Değişikliklere göre, tasmasız ve ağızlıksız (tehlikeli listede yer almayan cinsler hariç) veya bunun için tahsis edilmeyen yerlerde yürüyen köpekler ile sahibinin hayvanının dışkısını temizlememesi halinde bir uyarı ya da 180 ile 340 UAH arasında cezalandırılacaktır. Yetkililer için ise bu ceza 340 ila 850 UAH arasında uygulanacaktır. Benzer bir ihlal bir yıl içinde tekrarlanırsa, para cezası katlanacaktır.

İhlal, insan sağlığına veya mülküne zarar verilmesi ile birlikteyse, hayvana el konulmasıyla birlikte sahibine 1700 ila 3400 UAH arasında ceza verilirken, yetkililer için bu ceza 3400 ila 5100 UAH olarak uygulanacaktır.

Ukrayna’da -10 dereceye kadar soğuma ve iki bölgede kar bekleniyor.

Buna ek olarak, yerel yetkililerin hayvanları zulümden koruma alanındaki yetkileri arasında gezici hayvanat bahçelerinin, vahşi hayvanların gezici sergilerinin ve kanunla yasaklanmış diğer faaliyetlere karşı önlem almak yer almaktadır.
O günden itibaren, evcil hayvana refakat eden kişi, evcil hayvanın insan yaşamı veya sağlığı için tehlike oluşturabilecek bir tasma ve ayrıca tehlikeli cins köpeklerde namlu bulunmasını sağlamakla yükümlüdür.

Artık hayvan sahibi, evcil hayvanın üzerinde kimlik işaretli bir tasmasının bulunması yükümlülüğüne sahiptir. Hayvanlara eziyet etmekten suçlu bulunan kişilerin aşağıdaki süre boyunca hayvanları beslemesi yasaktır:

  • bir yıl içinde (bir kişi hayvanlara karşı idari bir zulüm suçunu işlediyse);
  • 10 yıl içinde (bir kişi bir hayvana karşı suç işlemişse).

Aynı zamanda, Ukrayna’da sadece hayvan sayısını düzenlemeye yönelik insancıl yöntemlere (biyolojik sterilizasyon, barınaklara yerleştirme vb.) izin verilmeye başlandı.

Bir hayvan kuduz veya özellikle tehlikeli başka bir hastalığa yakalanmışsa, onu öldürmek için bir veterinerden bir belge bulunmalıdır. Kanun şimdi hayvanları öldürmek için kapsamlı bir sebep listesi de oluşturuyor.

Evsiz hayvanların sayısını düzenlemek için onları öldürmek yasaktır. Aynı zamanda hayvanları dövmek, yaralamak, zehirlemek, bazı hayvanları diğerlerine saldırmaya zorlamak, atış yaparken hedef olarak kullanmak yasaktır.

Ukrayna’nın en eski haftalık İngilizce gazetesi Kyiv Post yayınını durdurdu

Kanun ayrıca çiftlik hayvanlarını beslemek için insancıl koşullar, hamile hayvanların daha fazla korunması ve kaz ciğeri için kümes hayvanlarının yetiştirilmesinin yasaklanmasını da belirledi. Vahşi hayvanlarla fotoğraf hizmeti vermek yasaktır.

Hayvanların zulümden korunmasına ilişkin denetim, Ulusal Polis organları tarafından gerçekleştirilir. Ve gerekli önlemleri alırlar.

Hayvanlara zulmetmek, köpek ve kedi besleme kurallarını ihlal etmek, insan sağlığına veya malına zarar vermekten dolayı kişilerin idari sorumluluğu artık 16 yaşında başlamaktadır.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com