Kiev ısıtma sezonu hazırlıkları neredeyse bitti

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kiev Şehir Devlet İdaresi Başkan Yardımcısı Peter Panteleev tarafından yapılan açıklamaya göre kamu hizmeti şirketi “Kievteploenergo” başkentte ısıtma sezonunun başlamasından önce % 90 oranında hazırlıklarını tamamladı.

Panteleev “Kiev şehri 2019-2020 ısıtma sezonu için hazırlıklarını tamamlıyor. Kyivteploenergo işletmesi % 90′ oranında devreye alma çalışmalarını tamamladı.” dedi.

Panteleev’e göre ısıtma mevsimi normal şartlarda Ekim ayı ortalarında başlamalıdır, ancak kentin hazırlanmasına bağlı olarak daha sonra da başlayabilir. Panteleev, bazı finansal sorunların hazırlıkları zorlaştırdığını belirtti.

Ayrıca bakınız: Kiev’de Metro Kartları Satışı Durduruldu. KyivSmartCard Geldi

“Şirketin Haziran ayında ürettiği elektrik için, devlete ait girişim Energorynok 250 milyon UAH miktarında ödemeyi yapmadı. Ülkede Haziran ayı için elektrik üretimi borcu neredeyse 11 milyar UAH olduğundan ve hesaplamalar yapılmadığından bunun ulusal ölçekte bir sorun olduğunu da biliyoruz. Kiev Şehir Devlet İdare başkan yardımcısı, bu, basitçe çözümü bulunamayan hazırlıkta ek engeller çıkartıyor.“ dedi.

Ayrıca, KSCA’nın üç yıl içindeki planlarında, 100 km’den fazla boru ağının değiştirilmesi ve ısı kaybını % 7 oranında azaltmak bulunduğunu söyledi. Bu durum, Panteleev’e göre ısınma fiyatlarını da düşürecektir.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com