Ukrayna, Saakaşvili’nin cezaevi hastanesine nakledilmesi nedeniyle Gürcistan’a nota gönderdi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Gürcü tarafını Mihail Saakaşvili’yi derhal sivil bir sağlık kurumuna nakletmeye çağırdı.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı

Dışişleri Bakanlığı web sitesinde yayınlanan bir mesajda Gürcistan’ın eski cumhurbaşkanı, şimdi Ukrayna vatandaşı olan Mihail Saakaşvili‘nin Gldana’daki (Tiflis bölgesi) 18 No’lu cezaevi sağlık kurumuna nakledilmesi ve bu konuda bilgi verilmemesi nedeniyle hayal kırıklığına uğranıldığı belirtildi.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı basın servisi tarafından yayınlanan yorumda, “Gürcistan tarafına, Mikhail Saakaşvili’yi uygun tıbbi bakım ve acil yardım sağlamak için gerekli tüm olanaklara sahip olacak bir sivil sağlık kurumuna derhal nakletme çağrısı yapıyoruz.” denildi.

Bugün Ukrayna Dışişleri Bakanlığı’nın konuyla ilgili resmi notasının da Gürcistan Dışişleri Bakanlığı’na sunulduğu kaydedildi.

Harkovlu “Avantage” şirketi yönetimi Türk inşaatçılar ile bir araya geldi

Ukraynalı diplomatlar “Ukrayna vatandaşı Mihail Saakaşvili’nin cezaevi sağlık kurumunda daha fazla kalması, insani mülahazaların rehberliğinde kaçınılabilecek ek riskler ve gerilimler yaratıyor.” dedi.

Gürcistan tarafından yapılan açıklamada “Sağlığının bozulmasını önlemek ve mahkûm Mihail Saakaşvili’nin artan tehlikesiyle bağlantılı olarak, 12. ıslah kurumundan 18 numaralı sanık ve hükümlüler için sağlık kurumuna transfer edildi.” denilmişti.

8 Kasım’da 40 gün süren açlık grevinde ölmek üzere olan Saakaşvili, Tiflis’teki bir hapishane hastanesinde hastaneye yatırıldı. Bu eylemler, akraba ve avukatların rızası olmadan gerçekleştirildiği belirtildi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com