Ukrayna’nın en eski haftalık İngilizce gazetesi Kyiv Post yayınını durdurdu

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Yayın sahibi, gazetenin yeniden ve dört dilde yayınlanmasının planlandığını belirtiyor. Ancak medyada çıkan haberler, sadece İngilizce versiyonun yayınlanmasının sözkonusu olduğunu yazıyor.

Gazetenin sahibi, Ukrayna’daki Arap yatırımlarının en başarılısı olan Kadorr Group kurucusu Adnan Kivan 8 Kasım’da yaptığı açıklamada , Kiev’de haftalık olarak İngilizce yayınlanan Kyiv Post gazetesinin geçici olarak kapatılacağını söylemişti..

Ayrıca, gazetenin gelecekte tekrar yayına başlayacağını umduğunu da dile getirdi.

Kyiv Post’un baş editörü Brian Bonner, kapanmanın ardından istifa etmeyi planlıyor. Kivan’a “gazeteyi aldığından beri verdiği güçlü destek için” teşekkür etti.

Kivan “Kyiv Post’un yayınlanmasını askıya alıyoruz ve yeniden başlatmayı düşünüyoruz. Yayın dört dilde yayınlanacak: Ukraynaca, Rusça, İngilizce ve Arapça. Şimdiden bir ekip kuruyoruz. Umarım projeye yıl sonuna kadar devam edilir.” dedi.

Harkovlu “Avantage” şirketi yönetimi Türk inşaatçılar ile bir araya geldi

Odessa merkezli geliştirici Kivan’ın Kyiv Post’u 2018 yılında Pakistan asıllı Ukraynalı-İngiliz işadamı Mohammad Zahoor‘dan satın aldığını belirtmekte fayda var. Satın almanın kesin miktarı belirtilmedi, ancak Zahoor’a göre 3.5 milyon doları önemli ölçüde aştı.

Gazete 1995 yılında yayınlanmaya başladı. Ukrayna’nın en eski haftalık İngilizce gazetesidir. Opendatabot açık verilerine göre, geliri 13,400,000 aldı UAH olurken, giderleri 10,900,000 UAH olarak gerçekleşti. Şirketin varlıklarının 4 milyon UAH’tan fazla olduğu ve yükümlülüklerinin 22.5 milyon UAH olduğu tahmin ediliyor.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com