Harkovlu “Avantage” şirketi yönetimi Türk inşaatçılar ile bir araya geldi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Türk inşaat şirketi Taşyapı yönetim kurulu başkan danışmanı Elçin Seyidov Harkov’u ziyaret ederek, Avantage inşaat şirketi yönetim kurulu başkanı Anatoliy Denisenko ve genel müdür Yevgeniy Iosileviç ile biraraya geldi.

Toplantı, Harkov Belediye Başkanı Igor Terekhov ile birlikte belediye başkanının ofisinde gerçekleşti.

Toplantıda, özellikle Harkov’a metrobüs yapımı ve altyapı geliştirme alanında işbirliği umutları tartışıldı.

Toplantı sonrasında açıklama yapan Elçin SeyidovDünya şehirleri arasında değerli bir yere sahip olan Harkov ile işbirliğine başlamak istiyoruz. Şehre yatırım yapmakla ilgileniyoruz, sadece konut inşası değil, aynı zamanda yenilikçi projelerin uygulanmasını, özellikle de metrobüslerin inşasını sunuyoruz.” dedi.

Kocaeli Güzel Sanatlar Öğrencilerinin Ukrayna başarısı

Avantage inşaat şirketi ise henüz yorumda bulunmadı. Ancak Taşyapı’nın odak noktası gözönüne alındığında, bunun ulaşım altyapısının geliştirilmesinde işbirliği ile sınırlı kalmaması mümkün.

Taşyapı İnşaat, lüks konut kompleksleri, altyapı ve yol inşaatı ve taahhüt işlerinde Türkiye’deki ana markalardan biridir. Yıllık cirosu 1 milyar dolara ulaşmaktadır.

1998 yılında kurulan Avantage (Авантаж) çok katlı konut komplekslerinin yapımında uzmanlaşmış olup, bugün Ukrayna’daki en ilerici ve istikrarlı inşaat şirketlerinden biridir.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com