Lyaşko: Kışın kayak merkezleri sadece aşılıları kabul edecek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Bu yıl Ukrayna kayak merkezleri sadece aşılı ziyaretçileri kabul edecek. Aynı zamanda teleferikleri kullanabilmek için COVID sertifikasına sahip olmanız gerekecektir.

Ukrayna Sağlık Bakanı Viktor Lyaşko gazetecilerle yaptığı bir toplantıda “Ukrayna’daki kayak merkezleri, sadece Bukovel’de de değil, kararnamede nasıl olacağını öngörmüştük; sadece aşılanmış kişiler kullanabilecek.” dedi.

Benzer bir kuralın teleferik ziyaretçileri için de geçerli olacağını açıkladı.

AB Ukrayna’yı seyahat için güvenli ülkeler listesinden çıkardı

Bu nasıl olacak? Bir otele giriş yaptıysanız, hangi otelde bulunduğunuzu gösteren bir bilezik alma fırsatı olacaktır. Böylece teleferiğe her geldiğinizde COVID sertifikası göstermenize gerek kalmıyor. Bu bileklikle bu hatta geçebilirsiniz.” dedi.

Lyaşko’ya göre, bazı alışveriş ve eğlence merkezleri bu uygulamayı çoktan başlattı. Sağlık Bakanlığı’nın da Otelciler Birliği ile birlikte böyle bir uygulamayı hayata geçirmek için çalıştığını da sözlerine ekledi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com