Rozetka sistemi üzerinden yaşlılar için askıda paket uygulaması

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Rozetka, Nova Pochta ve Garik Korogodsky , şehir yönetimlerinin desteğiyle yaşlılara yardım etmek için bir proje başlattı

İnsanlar rozetka.ua web sitesinde emeklilere teslim edilecek bir gıda seti satın alabilmektedir. Proje organizatörlerin raporuna göre şu anda sistem üç şehirde test modunda çalışıyor: Kiev, Dnipro ve Lviv.

Bir “askıda paket” içerisinde koronavirüs için en savunmasız kategoride olan yaşlılar için 225 UAH değerinde temel ürünler bulunmaktadır.

Set, 5 yıldır yaşlı insanlara yardım eden Garik Korogodsky Vakfı tarafından ortaya çıkarıldı.

Paket içeriği:
Karabuğday (1 kg), makarna (800 g), pirinç (1 kg), şeker (1 kg), yulaf (700 g), konserve et (170 g), ayçiçek yağı (850 ml) , bisküvi (250 g), tuvalet kağıdı (1 adet).

Rozetka web sitesi için herkes “Buoyant” gıda paketi için ödeme yapabilir. Günün sonunda, yardım fonu tüm “askıya alınmış” paketleri girişimde yer alan şehirler arasında dağıtıyor.

Sosyal hizmetlere göre, Kiev ayda 60 bin paket, Dnipro’da 12 bin, Lviv’de 5 bin paket dağıtılması gerekmektedir.

Kaynak: delo.ua

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com