Erdoğan, Zelenskiy ile Putin arasında yakında bir görüşme olacağını duyurdu

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Türk lider, Ukrayna ve Rusya cumhurbaşkanları arasındaki görüşmenin tarihinin belirlenmesini umduğunu ifade etti, ancak hangi tarihlerden bahsettiğini belirtmedi.

Ankara resmi olarak, Rusya ve Ukrayna cumhurbaşkanları arasında erken bir toplantı için bir tarih üzerinde anlaşmayı umuyor.

Anadolu Ajansı haberine Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından “Cumhurbaşkanları Vladimir Putin ve Vladimir Zelenskiy ile yeni bir görüşme konusunda kararlıyım. Amacımız en kısa zamanda Rusya Federasyonu ve Ukrayna liderleri arasında bir toplantı düzenlemek. Bunu her iki lidere de açıkça anlatacağım.” denildi.

Türk cumhurbaşkanı, Putin ile Zelenskiy arasında bir görüşme tarihi üzerinde anlaşmanın mümkün olacağını umduğunu belirterek “Gerekli platformu sağlamaya hazırız. Putin ve Zelenskiy’nin Türkiye’ye duyduğu güvene dayanarak, [arabuluculuğun] olumlu sonuçlanmasını umuyoruz.” dedi.

Rusya’nın birliklerini Kiev’den geri çekmesi iddiası üzerine: Geri çekilmedi, püskürtüldü!

Ukrayna’nın güvenlik garantileri konusuna da değinen Cumhurbaşkanı, Türkiye’nin garantör ülkelerden biri olmaya hazır olduğunu kaydetti. Ankara böyle bir girişimi olumlu algılıyor, ancak ayrıntılı bir analize ihtiyaç olduğunu açıkladı.

Erdoğan, Ankara’nın kan dökülmesine ve savaşa erken bir dönemde bir son vermesini beklediğini vurguladı. Aynı zamanda, geçici bir ateşkes sağlanmasının da önemli olduğunu kaydetti.

Ayrıca Erdoğan, Ukrayna’nın Avrupa Birliği’ne kabulü konusunda şüphelerini dile getirerek “Çünkü birkaç ülke dışında birçok AB ülkesi bu süreci [Kiev’in başvurusunu] daha ciddiye almalı. Aynı zamanda gelen bilgilere göre Rusya Federasyonu Başkanı, Ukrayna’nın AB üyeliği konusunu ele aldı. AB olumlu. [Putin ile] görüşmemizde bizzat kendisinden duymaya çalışacağım, bu da daha net bir analiz yapmamızı sağlayacak.” dedi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com