Rivne polisi Türk vatandaşını cinayetten arananlar listesine aldı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Cinayet mahallinde görünüşünü değiştirerek uzaklaştığı tespit edilen Ekrem Karataş’ın cinayetten sonra Kiev yönüne gittiği tespit edildi.

Emniyet güçleri, Rivne kentinde bir kadını öldürdüğünden şüphelenilen bir Türk vatandaşını arıyor.

38 yaşındaki Rivneli bir kadının cesedi 2 Kasım günü saat 10:20 sıralarında kiralık bir apartman dairesinde daire sahibi tarafından bulunmuştu. Telefonlara cevap verilmemesi üzerine eve gelen evsahibi cesedi bulmuştu.

Komşulara göre, adam yazdan beri Oksana’ya kur yapıyor ve onu girişte bekliyormuş. Polise göre cinayete para neden olmuş olabilir.

Rivne polis müdür yardımcısı Sergey Kroşko, “Kadına kafa travması teşhisi kondu. Muhtemelen onu biraz tam olarak kör olmayan bir cisimle dövmüş. Kafasında çok sayıda kesik var.” dedi.

Ukrayna polisi bir kadını öldürdüğünden şüphelendiği bir Türk vatandaşını arıyor (video)

Cinayetten sonra katilin tanınmasını zorlaştırmak için görünüşünü değiştirdiğini belirten Kroşko “Suç mahallini terk etmeden önce görünüşünü değiştirdi: saçını kesti, traş etti ve tamamen farklı çıktı.” dedi.

Ardından adam olası suç silahını dışarı attı ve otobüs terminaline giderek Kiev yönüne bir minibüse bindi.

Cinayete kurban giden Rivneli kadından geriye 10 yaşındaki bir kızı kaldı.

Ekrem Karataş’ın 2018’den beri Ukrayna’da olduğu ve daha önce herhangi bir polisiye durumla karşılaşmadığı belirtildi. Ancak, kolluk kuvvetleri, kanıtların tam olarak onun suçluluğunu kanıtladığını, eğer mahkemede suçlu olduğu kanıtlanırsa Ukrayna’da 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabileceğini belirtti.

Polis yurtdışına çıkışını engellemek için sınır kapılarına bilgi verdi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com