Ukraynalılar Zelenskiy’nin faaliyetlerini onaylamıyor, ancak çok azı erken seçim istiyor (anket)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kiev Uluslararası Sosyoloji Enstitüsü tarafından 20-25 Ekim tarihlerinde yürütülen “Nüfusun Sosyal ve Siyasi Duyguları” araştırmasının sonuçlarına göre, Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy’nin faaliyetleri Ukraynalıların %28.2’si tarafından onaylanırken, %56.9’u onaylamıyor.

Ankete katılanların %35.4’ü Zelenskiy’nin umutlarını kısmen veya tamamen yerine getirdiğini iddia ederken, %4’ü umutlarının tamamen yerine getirildiğini söylüyor. Ankete katılanların %47.7’si beklentileri karşılamadığını söyledi. %14.2’si ise Zelensky için hiçbir zaman umutlarının olmadığını söylüyor.

Aynı zamanda, katılımcıların %23.1’i Ukrayna’da erken cumhurbaşkanlığı seçimi, %24.1’i ise erken parlamento seçimi talep eden protestolara katılmaya hazır.

Ukrayna ve Türkiye arasındaki güçlü ortaklık Karadeniz’de güvenliğin anahtarıdır

Ankete katılanların %43.4’ü erken cumhurbaşkanlığı seçimlerini, %47.3’ü ise erken parlamento seçimlerini destekliyor.

Ukraynalıların %71.1’i ülkede işlerin yanlış yöne gittiğine inanırken, %15’i ise işlerin doğru yönde ilerlediğini düşünüyor.

Anket, Ukrayna’nın tüm bölgelerinde 103 yerleşim yerinde yaşayan 2.028 katılımcı ile bir tablet (CAPI) kullanılarak kişisel görüşmeler yoluyla gerçekleştirilmiştir.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com