Ukrayna ordusunu 15 milyon avro dolandırdığı iddia edilen Türk işadamı hayatını kaybetti.

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Rusya’nın topyekûn işgalinin başlangıcında Ukrayna ordusuna kurşun geçirmez yelek temini için Milli Savunma Bakanlığı’ndan 15 milyon avronun üzerinde para aldığı halde teslimat yükümlülüklerini yerine getirmeyen ve parayı iade etmeyen iş adamı Türkiye’de hayatını kaybetti.

UA2DAY tarafından bildirildiğine göre Türk iş adamı Halit Arabacı birkaç gün önce kendi evinde ölü bulundu. Bu bilgi, Türk müteahhitlerden paranın geri alınması için Ukrayna Savunma Bakanlığı’nın çıkarlarını temsil eden Türk avukat Gürol Kandaş‘a atıfta bulunarak bildirildi.

Avukat soruşturmanın sürdüğünü belirterek ayrıntı vermedi.

Halit Arabacı davası

Mart ayında Ukrayna Savunma Bakanlığı, Türk şirketi FARMTR TARIM HAYVANCILIK TİCARET VE SANAYI LIMITED SIRKETI ile 16.6 milyon Euro’ya (veya yaklaşık 600 milyon UAH) 30.000 kurşun geçirmez yelek temini için bir sözleşme imzaladı. Ancak Türkiye’den gelen şirket yükümlülüklerini yerine getirmedi.

Türkiye’de FARMTR yararlanıcısı Halit Arabacı’nın mal varlığına ve şirketlerine el konuldu.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com