Ukrayna istihbaratı, Rusya Federasyonu İçişleri Bakanlığı’nın gizli verilerini ele geçirdi: Rusya iç savaşın eşiğinde

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Rusya Federasyonu gerçekten büyük bir taarruzu gerçekleştiriyor mu? Budanov'un değerlendirmesi

Rusya İçişleri Bakanlığı’nın sözde “Wagner” isyanı sırasında Rus halkının ruh halini yansıtan gizli verileri Ukrayna askeri istihbaratı tarafından ele geçirildi. Buna göre Rus toplumu ikiye bölünmüştür. Şu anda, Rusya iç savaş için olgunlaşmış durumda.

Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Ana Müdürlüğü başkanı Kirilo Budanov, The Times ile yaptığı röportajda Rusya İçişleri Bakanlığı, korunduğu iddia edilen bireysel habercilerin yanı sıra sosyal ağlardaki ve Rusya medyasındaki bölgesel eğilimlerin izlenmesine olanak tanıyan yeni nesil casus yazılım kullanıyor.

Rusya Federasyonu İçişleri Bakanlığı’nın Ukrayna askeri istihbaratının analiz ettiği gizli verilerine göre, 24 ve 25 Haziran’daki isyan sırasında “Wagner”in sahibi Yevgeniy Prigojin, Rusya’nın 46 bölgesinden 17’sinin desteğini almıştı. Putin ise 21’inin. Özellikle, Putin Moskova’nın sadakatine güvenebilirdi, ancak St.Petersburg’a güvenemezdi ve Putin’e en düşük destek Dağıstan’da kaydedildi.

Budanov “Şu anda gördüğümüz şey şu: Rus toplumu ikiye bölünmüş durumda. Durum, servisimizin bahsettiği şeyi tam olarak gösteriyor: Rusya Federasyonu bir iç savaşın eşiğinde. Küçük bir iç “sorun” gerekiyor ve iç çatışma yoğunlaşacak” dedi.

Ukrayna Savunma Bakanlığı GUR başkanına göre, Rusya’daki iç karışıklık ve Putin’in iktidardan uzaklaştırılması Ukrayna için faydalı olabilir.

Rusya Federasyonu halkının savaşı desteklediğini, ancak bunu yalnızca televizyonda izlediklerinde yaptıklarını belirten Budanov “Ancak içlerinden biri celp alır almaz oraya gitmemek için sebepler aramaya başlıyorlar. Ukrayna ile savaşa gitmek onlar için bir seçenek değil.” diye ekledi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com