Türkiye’den getirilen yeni çekiciler Kiev’de çalışmaya başladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kiev Büyükşehir Park Müfettişliği tarafından yapılan açıklamaya göre Kiev sokaklarında yeni Türk çekici kamyonları çalışmaya başladı.

Yeni çekiciler birkaç dakika içinde aracı yükleyebilirken, eski çekici kamyonlarda bu süre en az 10-15 dakika sürüyordu.

Türk yapımı Miles Eurolift yükleyicilerde, otomobilin tekerleklerini sabitlemeye gerek yoktur, bu da tahliye hızını önemli ölçüde hızlandırmaktadır.

Türk çekici 2.5-3 tona kadar bir arabayı araca yükleyebilmektedir.. Yeni tip ilk 2 çekici 13 Ocak 2020’de çalışmaya başladı.

Geçen yıl Aralık ayında, Kiev Vitali Kliçko çekici filosunu en az 100 araç ile doldurma niyetini açıklamıştı. Şu anda 22 çekici kamyon başkentin sokaklarında faaliyet göstermektedir. Yakında, park müfettişlerinin sadece gün içinde değil, gece de çalışacakları belirtildi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com