Ukrayna, Türkiye ile Serbest Ticaret Anlaşmasını onaylamaya hazır

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’da, Ukrayna ile Türkiye arasında 3 Şubat 2022’de imzalanan Serbest Ticaret Bölgesi Anlaşması’nın (STA) onaylanması için her şey hazır.

Ekonomi Bakanı Yuliya Sviridenko Ukrayna tarafının, Türkiye Ticaret Bakanı Ömer Bolat ile yaptığı görüşmede, Serbest Ticaret Anlaşmasını onaylamak için gerekli adımları atmaya ve belgenin 2024 yılında revize edilmesine ilişkin müzakerelere başlamaya hazır olduğunu ifade etti.

Svidirenko Twitter mesajında Türkiye’nin, uzun zamandır bölgede Ukrayna’nın önemli bir ticaret ortağı olduğunu yazdı. 2022 yılında iki ülke arasındaki ticaret hacminin 6.3 milyar dolara ulaştığını ve bu yöndeki işbirliklerine büyük değer verildiğini yazdı. Bu sebeple, bu anlaşma Ukraynalı iş dünyasının kapılarını aralıyor ve Ukrayna’daki Türk ortaklar için yeni fırsatlar yaratıyor.

Sviridenko, Türkiye Ticaret Bakanı ile görüşmede Karadeniz Tahıl Girişimi, yatırımlar ve Ukrayna’nın restorasyonu dahil olmak üzere birçok önemli konunun da ele alındığını sözlerine ekledi.

Ukrayna ve Türkiye serbest ticaret bölgesi anlaşması imzaladı

Serbest ticaret bölgesi anlaşmasının imzalanmasına ilişkin müzakereler 10 yıldan fazla sürdü. Anlaşma, 3 Şubat 2022’de Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy ile Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın Kiev’de yaptığı görüşmede oldu.

Serbest Ticaret Anlaşması anlaşmasına ek olarak, Mariinskiy Sarayı’nda Ukrayna için birkaç önemli anlaşma daha imzalandı:

  • yüksek teknolojiler, havacılık ve uzay endüstrileri alanında işbirliğine ilişkin çerçeve anlaşma;
  • gençlik politikası alanında işbirliği anlaşması;
  • ülkelerin kolluk kuvvetleri arasındaki işbirliğinin güçlendirilmesine ilişkin anlaşmada değişiklikler.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com