Rusya, Ukrayna’ya Wagner askerleri yerine daha fazla Çeçen ve mahkum göndermeyi planlıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Rusya, Wagner paralı askerlerinin savaş alanından çekilmesinin ardından açığı kapatmak için Ukrayna’ya karşı savaşa daha fazla Çeçen savaşçı ve esir göndermeye hazırlanıyor.

Bloomberg, Avrupa istihbarat temsilcilerinden alınan verilere dayanarak, Rusya Federasyonu’nun “Wagner” PMC’nin geri çekilmesinden sonra Bahmut’a önemli sayıda asker transfer ettiğini ve bunun da güney Ukrayna’nın işgal altındaki topraklarında asker sıkıntısına yol açtığını belirtiyor. Başkan Vladimir Putin, Rusya Federasyonu’nda tam bir askeri seferberlikten kaçınıyor, bu nedenle önümüzdeki haftalarda mahkumların yanı sıra daha fazla Çeçen cepheye gönderilecek.

Makalenin yazarı, Ukrayna istihbarat başkanı Kirilo Budanov‘un “Wagner”i ne pahasına olursa olsun başarıya nasıl ulaşılacağını bilen Rusya’nın en etkili birimi” olarak adlandırdığını hatırlattı .

Aynı zamanda “Wagnercilerin” ayrılışının Ukrayna’daki savaşın gidişatını etkilememesi bekleniyor. Avrupalı istihbarat yetkilileri, Putin’in tam askeri seferberlikten kaçınma arzusunun, Rusya’nın büyük olasılıkla önümüzdeki haftalarda cepheye daha fazla Çeçen ve hükümlü göndereceği anlamına geldiğini söyledi.

Şu anda, Rus ordusu saflarındaki yaklaşık mahkum sayısı 15.000’e kadar ve istihbarata göre sayıları artabilir.

Aynı zamanda Çeçen lideri Ramazan Kadirov‘un ne kadar ek güç sağlayabileceği de belli değil. Mayıs ayında, 7.000 askerinin cephede olduğunu ve 2.400 askerin eğitim gördüğünü duyurdu. Ancak Avrupa istihbaratından temsilciler, Çeçenlerin Ukrayna’ya karşı savaşta şimdiye kadar “dikkate değer bir etkinlik” göstermediklerini kaydetti.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com