Pentagon: Rus birliklerinin kısmen geri çekilmesine rağmen Kiev halen tehlikede

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Bir Pentagon sözcüsü, Rus birliklerinin Kiev’de yeniden konuşlandırılmasının, Rus askeri liderlerinin başkenti alma girişimlerinin başarısız olduğunu anladığını gösterdiğini söyledi.

ABD Savunma Bakanlığı, Rus birliklerinin kısmen geri çekilmesine rağmen Kiev’in halâ tehlikede olduğuna inanıyor.

America’nın Sesi’nin haberine göre, üst düzey bir Pentagon yetkilisi Perşembe günü Rus birliklerinin Ukrayna başkentinin kuzey ve doğusundaki mevzilere geri çekilmesi hakkında yorumda bulunarak “Kiev hala tehlikede ve hava saldırıları devam ediyor” dedi.

“Son 24 saatte çok fazla bir fark görmedik, en azından şimdilik… büyük bir hareket olmadı” diye ekleyen bir Pentagon sözcüsü, Rus birliklerinin Kiev’den yeniden konuşlandırılmasının, Rus askeri liderlerinin başkenti alma girişimlerinin başarısız olduğunu anladığını gösterdiğini söyleyerek Rus askerlerinin moralinin de düşük olduğunu kaydetti.

ABD askeri sözcüsü, “Birim uyumuyla ilgili sorunlar, komuta ve kontrol sorunları ve yetkin liderlikle ilgili sorunlar görmeye devam ediyoruz.” dedi.

Rusya’nın birliklerini Kiev’den geri çekmesi iddiası üzerine: Geri çekilmedi, püskürtüldü!

Pentagon, savaş alanındaki kötü performans ve Rus askerlerinin kötü durumu hakkında anekdotlar duyduğunu, ancak “hepsi söylenti ve anekdot düzeyinde ve bunların sadece ayrı bölümlerde mi yoksa daha genel eğilimler mi olduğunu kesin olarak söylemek imkansız.” dedi.

Ancak Pentagon sözcüsü, tüm bu hikayelerin yalnızca Rus Silahlı Kuvvetleri’nde kendini gösteren bazı temel sorunları doğruladığına inandığını belirterek “Bu, Batı’daki gibi astsubay kolordusu olmayan bir ordudur, bu nedenle içinde küçük birliklere etkili bir komuta yoktur ve en alt düzeyde herhangi bir inisiyatif görmeyeceksiniz …” dedi.

Ayrıca Perşembe günü İngiliz istihbaratı, Gürcistan’daki 1,200 ila 2 bin Rus askerinin üç tabur taktik grubu halinde yeniden düzenleneceğini ve bu grupların Ukrayna’ya nakledileceğini söyledi.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com