Rusya’nın birliklerini Kiev’den geri çekmesi iddiası üzerine: Geri çekilmedi, püskürtüldü!

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, Rus birliklerinin Kiev ve Çernigov’dan çekilmesiyle birlikte Donbass’ta askeri birikimin arttığının görüldüğünü belirterek, durumun bir geri çekilme olmadığını ve Ukrayna Silahlı Kuvvetleri tarafından püskürtüldüğünü belirtti.

Zelenskiy bir video mesaj yayınlayarak “Ayrıca şu anda Donbass’ta yeni saldırılar için Rus birliklerinin arttığını görüyoruz. Ve biz buna hazırlanıyoruz. Kimseye güvenmiyoruz. Herhangi bir “güzel” kelimeye, sözlü ifadelere. Gerçek bir durum var. Savaş alanındayız ve şimdi en önemli şey bu. Hiçbir şeyden vazgeçmeyeceğiz ve topraklarımızın her metrekaresi için, her bir insanımız için savaşacağız.” dedi.

Ukrayna ve Rusya İstanbul’da gerçekte ne üzerinde anlaştılar?

İşgal güçlerinin Kiev ve Çernigov bölgelerinden çekilmesi ve bu bölgelerdeki faaliyetlerinin azalmasının Ukrayna Silahlı Kuvvetleri tarafından püskürtülmelerinin bir sonucu olduğunu belirten Zelenskiy “Rus birliklerinin Kiev ve Çernigov’dan “geri çekildiği” iddiası konuşuluyor. İşgalcilerin bu bölgelerdeki faaliyetlerinin azaldığı iddiasıyla ilgili sözler sarfediliyor. Bunun bir “geri çekilme” değil, askerlerimiz tarafından püskürtülmelerinin bir sonucu olduğunu biliyoruz.” dedi.

Cumhurbaşkanı ayrıca, Ukrayna’daki mevcut durumda, Ukrayna toplumunun ve politikacıların barış zamanında alışık olduğu “tartışmaların” olmaması gerektiğini de belirterek “Birisi Silahlı Kuvvetlerimize nasıl savaşılacağını, düşmana nasıl direbileceğini öğretebileceğini iddia ederse, onu doğrudan savaş alanına görmek isteriz.” dedi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com