Erdoğan, Guterres ve Zelenskiy Lviv’de görüşecek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy’nin davetlisi olarak 18 Ağustos Perşembe günü Lviv’i ziyaret edecek ve burada üçlü bir görüşme yapacak.

Guterres’in sözcüsü Stephane Dujarric bunu bir brifingde açıkladı. Ona göre, Genel Sekreter, Lviv’den sonra 19 Ağustos’ta Odessa’ya gidecek ve burada Karadeniz’deki “tahıl koridoru” girişimine dahil olan üç kişiden biri olarak limanı ziyaret edecek.

Guterres, daha sonra Türkiye ve Ukrayna ile Türkiye ve Rusya ile ilgili anlaşmaların uygulanması kapsamında oluşturulan koordinasyon merkezini ziyaret etmek üzere İstanbul’a gidecek .

Rusya, Belarus’tan Ukrayna’ya büyük bir füze saldırısına mı hazırlanıyor?

BM Genel Sekreteri’nin sözcüsüne göre, Ukrayna ziyareti çerçevesinde, Türkiye’nin de kritik bir parçası olduğu “tahıl girişimi”nin uygulama seyri ele alınacak. BM, ayrıca Guterres ve Zelenskiy arasında ikili bir görüşme bekliyor.

Erdoğan savaşı “diplomatik yollarla” bitirmek için Lviv’e gidiyor

Türkiye cumhurbaşkanlığı internet sitesinde yapılan açıklamaya göre , Erdoğan 18 Ağustos’ta Zelenskiy’nin daveti üzerine Lviv’e bir günlük bir çalışma ziyareti yapacak.

Görüşmelerde liderler, stratejik ortaklık düzeyinde olan Türkiye-Ukrayna ilişkilerinin tüm yönlerini tartışacaklar.

Yapılan açıklama:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy’nin davetlisi olarak 18 Ağustos 2022’de Lviv’e bir günlük çalışma ziyareti gerçekleştirecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ukraynalı mevkidaşı ile yapacağı görüşmede Türkiye-Ukrayna ilişkilerinin stratejik ortaklık düzeyindeki tüm yönleri ele alınacak.

Ayrıca, Ukrayna tahılının dünya pazarlarına ihraç edilmesi için oluşturulan mekanizmanın faaliyetlerini artırarak devam ettirme ve Ukrayna-Rusya savaşını diplomatik yollarla sona erdirmeye yönelik potansiyel adımların ele alınacağı üçlü bir zirvenin de bu kapsamda düzenlenmesi planlanıyor. Ziyaret, Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres‘in katılımı olarak planlandı.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com