Ukrayna yetimhanelerde kalan yaklaşık 2 bin 500 çocuk Türkiye’ye tahliye ediliyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna yetimhanelerinde kalan yaklaşık 2 bin 500 çocuk Türkiye’ye tahliye edilecek. Bu, projenin başlatıcısı, Ukrayna’daki tanınmış perakende zincirlerinin sahibi Ruslan Şostak tarafından bir yuvarlak masa toplantısında duyuruldu.

Ruslan Şostak’a göre, işadamları bu kadar çok sayıda çocuğu kabul etmek için bir program hazırladılar. İlk gruplar 28 Mart’ta Türkiye’ye geldi ve Antalya’ya yerleşti. Binlerce çocuk Türk otellerinde barınıyor. Tüm çocuklar sigortalı olup, tam koruma ve bakım alacaklar.

BM: Savaşın başlangıcından bu yana 10 milyondan fazla Ukraynalı evini terk etti

Proje, Ukrayna’nın Türkiye Büyükelçiliği, Türk işadamları ve politikacılar tarafından destekleniyor. Yaklaşık 1,200 çocuğun Dnipropetrovsk bölgesinden tahliye etme planı şimdiden onaylandı ve diğer bölgeler için de çalışılıyor. Toplamda, proje ile 5.000 çocuğun tahliyesi için bir plan hazırlanmaktadır.

Şostak ”Türkiye çocuklar için çok rahat bir yer, sağlık hizmetleri ve ilaç seviyesi yüksek, güvenliği yüksek Avrupa ülkelerinden biri.” diyerek projenin, ülkedeki çocuklara altı aylık bir koruma sağladığını vurgulayarak ”İlk başta karamsar tahminler yapıyoruz ama daha da kötüsü olursa çocuklarımızın sokakta ve kötü koşullarda kalmasını engelleyecek yöntemler bulacağız” dedi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com