Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Harkov’da işgalcileri şehirden uzaklaştırıyor.

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Savaşın 35 günlük süresinde boyunca, Rusya Federasyonu silahlı kuvvetleri Harkov’daki konut stokunun yaklaşık %15’ini yok etti. Ukrayna ordusu savunmadan saldırıya geçti ve işgalcileri yavaş yavaş şehirden uzaklaştırıyor.

Harkov Belediye Başkanı Igor Terekhov düşmanın saldırmayı bırakmadığını, istilacıların şehre girme girişimleri sırasında 1,531 binayı yokettiğini bildirdi.

Belediye başkanı “1,292’si konut dahil olmak üzere binalar yıkıldı. Rus ordusu 70 okul, 54 anaokulu, 16 hastaneyi yıktı. 239 idari bina harap durumda. Ve ben sadece sivil tesisler hakkında konuşuyorum.” diye özetledi.

20 bin kişi Mariupol’dan Rusya’ya zorla sınır dışı edildi

Aynı zamanda, Rus birlikleri ağır kayıplar veriyor, her gün geri çekiliyorlar. Harkov bölge valisi Oleg Sinegubov, Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin işgalcileri yavaş yavaş Dergachev ve Rogan yönlerine doğru Harkov’dan uzaklaştırdığını söyledi.

30 Mart sabahı Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, Harkov bölgesinde bir Rus savaş uçağını düşürdü. Bunun sonrasında, bölge üzerindeki havacılık faaliyeti keskin bir şekilde düştü. Sinegubov’a göre bölgedeki en kritik nokta, aktif mücadelenin devam ettiği İzyum şehri.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com