İngiliz istihbaratı Kiev’in banliyölerinde şiddetli çatışmalar bekliyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Foto: suspilne.media

Rus işgal kuvvetleri, sınırlı sayıda birliğin geri çekilmesine rağmen Kiev’in doğusunda ve batısında mevzilerini tutmaya devam ediyor. Önümüzdeki günlerde bölgede şiddetli çatışmaların yaşanması bekleniyor.

Twitter’da İngiliz Savunma Bakanlığı tarafından “Önümüzdeki günlerde şehrin banliyölerinde şiddetli çatışmalar yaşanması muhtemel” denildi.

Ayrıca Rusya’nın Çernigov çevresindeki askeri hareketliliği azaltma niyetiyle ilgili açıklamalarına rağmen, Rus topçu ve füze saldırıları devam ediyor.

Kanada, Ukrayna ile vizesiz rejimi onayladı

İngiliz Savunma Bakanlığı, “Rus birlikleri için önemli bir hedef olan Mariupol’da şiddetli çatışmalar devam ediyor, ancak Ukrayna güçleri şehir merkezini kontrol etmeye devam ediyor.” dedi.

Ukrayna ordusu Kiev yakınlarındaki Irpin’i geri alırken, komşu Buça ve Gostomel hala işgalciler tarafından tutulmaktadır.

Beyaz Saray: Rus işgal birlikleri geri çekilmiyor, yeniden konuşlandırılıyor

Ayrıca Beyaz Saray, Kiev bölgesindeki Rus işgal birliklerinin Beyaz Rusya’ya hareketinin bir geri çekilme değil, yeniden konuşlandırma olduğuna inandığını bildirdi.

Beyaz Saray’ın iletişim direktörü Kate Bedingfield durumu izlemenin ve Rusya’nın eylemlerinin sözlerine uyup uymadığını öğrenmenin gerekli olduğunu kaydederek, “Ancak sahada yaşanan gerçekler konusunda uzak görüşlü olmamız ve Rusya’nın açıklamalarıyla kimsenin yanlış yönlendirilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Kiev’in eteklerinde herhangi bir asker hareketinin bir geri çekilme değil, yeniden konuşlandırma olduğuna inanıyoruz. Ve dünya Ukrayna’nın diğer bölgelerinde büyük bir saldırıya hazır olmalı. Herkes Ukrayna’da saldırılar görmeye devam edeceğimizi beklemeli.” diye vurguladı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com