Stoltenberg: NATO müttefikleri Ukrayna’ya gerektiği sürece silah sağlayacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Stoltenberg NATO müttefikleri Ukrayna'ya gerektiği sürece silah sağlayacak

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO müttefiklerinin Rusya’nın saldırganlığına karşı direnişi için gerekli olduğu sürece Ukrayna’ya silah tedarik edeceklerini söyledi.

Perşembe günü Brüksel’de düzenlediği basın toplantısında konuşan bakan “Ukrayna’ya gerektiği sürece silah sağlamaya devam etmeliyiz. Bu son derece önemli; çünkü Ukrayna özgürlük, demokrasi ve ortak değerlerimiz için bir savaş veriyor.” dedi.

Genel Sekreter, İttifak’ın işgalden önce bile uzun yıllardır Ukrayna’yı desteklediğini hatırlattı. İşgalden sonra Müttefikler Ukrayna’ya silah, insani ve mali destek sağlayarak daha da fazla yardım ettiler. Stoltenberg, “Geçen haftaki NATO zirvesinde Ukrayna’yı desteklemeye devam etmek için güçlü bir taahhüt vardı.” dedi.

Kanada, Ukrayna ile vizesiz rejimi onayladı

Aynı zamanda, Ukrayna’ya saldırı silahları sağlama ihtiyacı sorusuna özel bir cevap vermekten kaçınan NATO Genel Sekreteri Stoltenberg “NATO müttefikleri uzun yıllardır Ukrayna’nın silahlı kuvvetlerini destekliyor, modern teçhizat ve silahlar sağlıyor ve Ukrayna ordusunu modernize ediyor. Bu, onun daha güçlü olmasına, her zamankinden daha iyi hazırlanmasına yardımcı oldu. Ama tabii ki cesaret ve “taahhüt”. Ukrayna silahlı kuvvetlerinin bu cesareti tüm dünyayı etkiledi ve ilham verdi” dedi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com