Ukrayna’da döviz satışına ilişkin kısıtlamalar kaldırıldı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Ukrayna'da döviz satışına ilişkin kısıtlamalar kaldırıldı

Ukrayna Merkez Bankası para birimi kısıtlamalarını hafifletti. 1 Aralık’tan itibaren Ukrayna bankaları herhangi bir kısıtlama olmaksızın halka nakit para satabilecek. Bu, nakit ve gayrinakdi kurlar arasındaki farkı en aza indirecek ve dolayısıyla döviz piyasasının istikrarını artıracaktır.

Daha önce bankalar, nakit para alımlarına eşit miktarda nakit dövizi halka satabiliyor ve halktan nakit dışı döviz alımlarının hacmini %20 oranında aşabiliyorlardı. Artık Merkez Bankası, bankalar ve finans kurumlarına yönelik bu kısıtlamaları iptal etti.

Vatandaşlara, özellikle de Ukrayna dışında tedaviye ihtiyacı olan çatışmalara katılanlara sınır ötesi transfer yapılmasına izin verilen ödemeye ilişkin hizmetlerin listesi de genişletildi.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Düzenleyici, öğrencilerin yurtdışında öğrenim görmeleri için uygun koşulların yaratılması için gerekli olan hizmetlerin ödenmesine de izin verdi.

Ayrıca NBU, İhracat Kredi Ajansı’nın (ECA) yabancı sigorta şirketleriyle imzalanan sigorta ve reasürans sözleşmeleri kapsamındaki masrafları karşılamak için yurtdışına para transfer etmesine izin verecek. Bu, Ukrayna ürünlerinin Ukrayna limanları üzerinden nakliyesinin ve ihracatının güvenliğini garanti altına almak için risklerin sigortasına yardımcı olacaktır.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com