Ukrayna Sağlık Bakanı diretti, istifa etmiyor; görevden alınacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna parlamentosunda bulunan Halkın Hizmetkarı Partisi grup toplantısında, Ukrayna’nın baş sağlık doktoru Viktor Lyaşko’yu, Maksim Stepanov yerine Sağlık Bakanı adayı olarak onaylandı. Ancak, atanmasıyla ilgili usul sorunları var.

Stepanov, Sağlık Bakanı görevinden gönüllü olarak istifa etmeyi reddettiği için, Sağlık Bakanlığı’nın yeni bakan adayına oy verme prosedürü biraz farklı olacak. Halkın Hizmetkarı grubu başkanı David ArakhamiaÖnce (Stepanov’un görevden alınması) görevden alınması, sonra partinin sunumu, ardından Verkhovna Rada’nın başkanına sunum, böylece Perşembe günü yeni bakanların atanması olacak,” dedi.

14 Mayıs’ta Başbakan Denis Şmigal Sağlık Bakanı Stepanov’dan Altyapı ve Ekonomi bakanları ile birlikte istifa sunmasını istedi. Ancak Sağlık Bakanlığı istifasını sunmadı. Bakanın görevden alınması konusu olağanüstü bir meclis oturumunda ele alınması planlanıyor.

Stepanov bir istifa mektubu yazmayınca ve başbakan bağımsız olarak parlamentodan Sağlık Bakanını görevden almasını istemeye karar verdi.

Halk Sağlığı, Tıbbi Yardım ve Sağlık Sigortası Parlamento Komisyonu, Başbakan Denis Şmigal’in Sağlık Bakanı Maksim Stepanov’un istifasına ilişkin taslak önerisini de desteklemedi ve bu konu parlamentonun değerlendirmesine bıraktı. Komisyonda 7 milletvekili lehte, 7 milletvekili çekimser oy verirken, bir milletvekili karşı çıktı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com