Sınır muhafızları bir ayda 575 geçersiz COVID sertifikası tespit etti

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

21 Ağustos ile 21 Eylül arasındaki sürede, Ukrayna sınır muhafızları SafeBorder yazılımını kullanarak 290 bin COVID sertifikası kontrolü gerçekleştirdi ve 575 geçersiz sertifika buldu.

Ukrayna Devlet Sınır Servisi basın sekreteri Andrey Demçenko Bir ay içinde sınır muhafızları, yurtdışından dönen Ukraynalılar ve yabancılar arasında yaklaşık üç yüz bin COVID sertifikası kontrolü gerçekleştirdi. Bunların 500’den fazlası geçersizdi.” dedi

Yazılımın 290 bin sertifikadan 575’ini geçersiz (%0.2’den az) olarak belirlediği de açıklandı.

Basın sekreterine göre, bazı belgelerde açık sahtecilik işaretleri bulunduğu ve bu durumda sınır muhafızlarının bilgileri kolluk kuvvetlerine aktardığını belirten Demçenko belgenin doğrulanması sırasında sorun yaşayan diğer sertifika sahiplerinin Ukrayna’ya döndüklerinde karantinaya alındığını kaydetti.

Kiev’de çırılçıplak dolaşan bir adam sokakta bir kişinin kafasında şişe kırdı (video)

Sınır muhafızları, Bakanlığın SafeBorder yazılımı ile elektronik bir cihaz kullanarak sertifikalardaki karekodu kontrol ediyor.

40’tan fazla ülke dijital sertifika ağına bağlıdır.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com