Podolyak açıkladı: Ukrayna çok yakında Patriot, Abram ve Leopar’ı alacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Podolyak açıkladı: Ukrayna çok yakında Patriot, Abram ve Leopar'ı alacak

Cumhurbaşkanlığı Ofisi, Ukrayna’nın ortaklardan hızlı bir şekilde modern zırhlı araçların yanısıra füzesavar sistemleri ve füze fırlatıcıları alacağına inanıyor. Özellikle Patriot, Abrams ve Leopard.

Kanal 24 ile yapılan bir röportajda konuşan Cumhurbaşkanlığı Ofisi başkanı danışmanı Mikhail PodolyakSize şunu söylemek istiyorum, inanın bana, Patriotları, Abramları, Leoparları ve diğer her şeyi çok hızlı bir şekilde alacağız. Bu, bu savaşın nesnel gelişimidir. Nesnel olarak bizim topraklarımızda her şey olacak. 2 hafta, bir ay, 2 ay. Her şeye ihtiyacımız olan miktarda sahip olacağız.” dedi.

Ukrayna’nın müttefiklerinden “belirli menzilli füzeler” ve “belirli kalibreli mermiler” vb. dahil olmak üzere yardım alacağını vurgulayan Podolyak “Neden? Çünkü ortaklarımızın yaptıklarının mantığına bakın. Bir anda kesin kararlar almaları zor. Ancak savaşın ideolojisini değiştirdiler. Nasıl bir savaş yürütüldüğünü, Rusya’nın ne yaptığını çok net anlıyorlar.” diyerek artık oyunu 2014’teki gibi oynamanın gerekmediğini ve neden gerekli olmadığını açıkladı.

Ortakların, Ukrayna’nın kazanması gerektiğine içtenlikle inandıklarını, ancak Ukrayna’nın aksi takdirde hiçbir koşulda bu savaştan çıkamayacağını anlamaya henüz tam olarak hazır olmadıklarını söyleyerek “Her halükarda doğru sona ulaşacağız. İşte bu yüzden Ukrayna’ya kademeli olarak tüm silahları devretmek zorunda kalacağını anlıyorlar ve yapıyorlar. Bakın, savaşın başında neredeyse hiçbir şeyimiz yoktu. Savaşın ortasında çok sınırlı silahlarımız vardı. Bugün, belirli silah türleri dışında teslim etmemiz istenen hemen hemen her şeye sahibiz.” dedi.

OP başkanının danışmanı, aynı Patriot’a ek olarak Ukrayna’nın başka hava savunma sistemleri ve füzesavar sistemlerine de sahip olacağını umduğunu ifade etti.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com