Ukrayna’da nerede PCR testi yaptırabilirsiniz

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Türkiye’nin yurtdışından gelenlere son 72 saat içerisinde alınmış bir PCR testi zorunluluğu getirmesinden sonra Ukrayna’da nerelerde test yaptırılabileceği de önemli hale geldi.

Koronavirüs Covıd-19 Test

Ukrayna Bakanlar Kurulu ve Sağlık Bakanlığı tarafından bu konuda yetkilendirilmiş laboratuvarların bölgesel bazda bir isim listesi açıklandı. Ancak adresleri belirtilmediği gibi şirket isimleri olarak açıklandı. Hem Türkiye gidişlerinde, hem de Ukrayna’ya giriş olduysa, karantinadan çıkmak için bir negatif PCR test sonucu gerekmektedir.

Bu laboratuvarların listesine şuradan veya sorun yaşarsanız buradan ulaşabilirsiniz.

Bu listede yer alan isimleri haritaya yapıştırmak suretiyle çıkan Google İşletmeleri’ni işaretleyerek bir harita oluşturduk. Bu haritadaki noktalarda PCR testi yapılıp yapılmadığını doğrulamadık. O nedenle bir kısım noktalarda test yapılmayabileceği gibi, Google İşletmesi olarak tanımlanmayan kimi laboratuvar ve kliniklerde de test yapılabilir. Harita tamamen bilgilendirme ve size yakın laboratuvarları göstermek için hazırlandı. Kiev, Lviv, Odessa ve Harkov şehirleri için bunu yaptık. Diğer şehirler için lütfen linki verdiğimiz listeyi inceleyiniz.

Bunun haricinde bu listede yer almamakla birlikte havaalanlarında da test yapılmaktadır. Ancak gidiş durumunda havaalanına önceden gitme ihtimaliniz düşük olabilir. Testlerin çıkış sürelerini de hesaba katarak uçuştan en az 48 saat önce test işlemlerini yapmanız tavsiye edilir. Her laboratuvar farklı test sonuç süresi (12-48 saat) ve farklı fiyatlandırmalar yapabilir. Fiyatlandırmalar randevulu olması, anlık gitmeniz yahut evde analiz almaları ile test sonuç süresine göre fiyatlandırılmaktadır. Şunu unutmayın ki laboratuvarlar topladıkları örnekleri daha merkezi bir yere göndererek sonuçlandırmaktadır. O nedenle öncesinde laboratuvarla iletişim kurarak doğrulamanız faydanıza olacaktır.

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com