Bayraktar üretim tesisinin Ukrayna’daki elektrik şebekesine bağlanması için 10 milyon dolar talep edildi.

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Foto: video ekran görüntüsü

Bayraktar taarruz harekat-taktik İHA’larını üretecek fabrikanın Ukrayna’nın enerji sistemine bağlanması iki yıl sürecek. Bunu Baykar CEO’su Haluk Bayraktar duyurdu.

Haluk Bayraktar “Fabrikada elektriğe ihtiyacımız var… Şebekeye bağlamanın maliyeti ne kadar biliyor musunuz? 10 milyon dolar. Buna ne dersiniz? Bir de bağlantının iki yıl süreceğini söylüyorlar” diye yakındı.

İşadamına Ukrayna’da “her şeyin böyle yürüdüğü” söylendi, ancak ona göre “bunların hepsi yolsuzluk değil.” Haluk Bayraktar bu durumu Ukraynalı yetkililere şikayet etti.

Aynı zamanda, Türkiye’de ağa ücretsiz bağlanmanın mümkün olduğunu ve izin almanın bir veya iki haftadan fazla sürmediğini de vurguladı.

İş Yapma Derecelendirmesine göre, 2021’de bir şirketin Ukrayna’daki elektrik şebekesine bağlanması, Orta Avrupa ve Asya ülkelerindekinden (99.6 gün) neredeyse üç kat daha uzun sürdü (267 gün).

Bayraktar taarruz harekât-taktik İHA’larını üretecek olan ve Türk Baykar Makina firması tarafından Ukrayna’da inşa edilecek fabrika inşaatına yönelik projenin savaş koşullarında bile devam ettiğini hatırlatalım.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com