Japonya Dışişleri Bakanlığı: Rusya’ya yaptırımlar ve Ukrayna’ya destek G7’nin ana önceliği olacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Japonya Dışişleri Bakanlığı: Rusya'ya yaptırımlar ve Ukrayna'ya destek G7'nin ana önceliği olacak

Bu yıl G7’ye başkanlık eden Japonya, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin dünyanın en büyük gelişmiş ekonomileri arasındaki müzakerelere hakim olmasını bekliyor.

Japonya’nın baş mali diplomatı Masato Kanda Reuters’e yaptığı açıklamadaRusya’ya karşı yaptırımlar ve Ukrayna’ya destek, Japonya liderliğindeki G7 mali liderlerinin toplantılarında en önemli öncelik olacak” dedi.

Kanda, G7 gündemindeki diğer konuların küresel borç konularını içereceğini söyledi.

ABD faiz oranlarındaki keskin artış, salgın nedeniyle zaten zayıflamış olan ve şu anda Rusya’nın Ukrayna’ya karşı savaşının bir sonucu olarak yüksek gıda ve enerji ithalat fiyatlarından muzdarip olan dolar cinsinden gelişmekte olan piyasa borcunu olumsuz etkiledi.

Kanda, Japonya’nın, Çin ve Hindistan’ın adanın borç yeniden yapılandırma çabalarına katılmasını sağlamak için alacaklı ülkeler Paris Kulübü ve Uluslararası Para Fonu ile koordinasyon sağlayarak 70 yılın en derin ekonomik kriziyle karşı karşıya olan Sri Lanka’ya yardım etmeye çalıştığını söyledi.

Kanda, Tokyo’nun ayrıca gelecekteki mali krizlere ve doğal afetlere hazırlanmak için Kapsamlı Çok Taraflı Düzenleme (CMIM) adı verilen bölgesel çok taraflı bir para takası düzenlemesinin genişletilmesine ilişkin tartışmalara liderlik etmeyi planladığını söyledi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com