14,000’den fazla Ukraynalı çocuğun Rusya Federasyonu’nda olduğu doğrulandı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Ombudsmanı Dmitriy Lubinets, Verkhovna Rada İnsan Hakları Komiserliği’nin Rusya Federasyonu topraklarında 14,000’den fazla Ukraynalı çocuğun varlığını doğruladığını, ancak toplam sayının çok daha yüksek olabileceğini bildirdi.

Lubinets, Supilno ile yaptığı bir röportajda “Rusya’da 14,000’den fazla Ukraynalı çocuk olduğuna dair verilerimiz var. Bunlar doğrulananlar. Aslında, bu tür 150.000’den fazla çocuk olabileceğini varsayıyorum.” dedi.

Ona göre Rus tarafı, sınır dışı edilen Ukraynalı çocuklar hakkında bilgi vermiyor ve Ukrayna tarafının onları geri almasına da izin vermiyor. Ayrıca Lubinets’e göre, Rusya Federasyonu İnsan Hakları Komiseri Tetyana Moskalkova, kendisine Ukrayna’ya dönmek isteyen Ukraynalı çocukların bir listesi olduğunu bildirdi, ancak belirli bir bilgi vermeyi reddetti.

Şu anda Rusya Federasyonu topraklarında kaç sivilin olduğu sorulduğunda, kesin sayıyı söyleyemediğini söyledi.

Lubinets, “Ancak Ombudsmanlığa son 6 ayda sivillerin gözaltına alınmasıyla ilgili gelen başvuru sayısı 20 bini geçti. Yani en az 20 bin yetişkin sivilin Rusya’da olduğunu söyleyebiliriz” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com