Ukrayna’da İlaçlar Eczanelere İade Edilebilecek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Sağlık Bakanı Ulyana Suprun açıklamasında, 1 Ocak 2019’dan itibaren ilaçları eczanelere iade etmek mümkün olacak.

Bakanın basın açıklaması şöyle, “1 Ocak 2019’dan itibaren Ukraynalılar aldıkları ilaçları eczanelere iade edebilecek. Eczaneler ise iade edilen ilaçları aldığında, açılıp açılmadıklarını, kullanılıp kullanılmadığını  ve ambalajın zarar görüp görmediğini kontrol edecekler; kontrollerde herhangi bir olumsuzluk sözkonusu olmadığı taktirde ilaçlar iade edilebilir ”dedi.

Bilindiği gibi, 19.03.1994 tarihli ve 2001 yılında Ukrayna Bakanlar Kurulu Kararı ile onaylanan, değiştirilemeyen (iade edilen) malların listesi yayınlanmış bunların arasından bazıları şunlardır:  Gıda maddeleri, ilaçlar, hijyen mazemeleri, parfüm ve kozmetik’de dahil olmak üzere bazı gıda dışı ürünler, çocuklar için yumuşak oyuncaklar, tıraş makineleri, kumaşlar, yatak örtüleri, çoraplar, ses ve video kasetleri, CD’ler, değerli metallerden yapılmış mücevherler, değerli taşlar vb. içindir.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com