Macaristan, 2023’te Ukrayna’ya 18 milyar avro tahsis edilmesini engelledi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Avrupa Birliği Konseyi toplantısında Macaristan temsilcisi, Budapeşte’nin Avrupa Komisyonu’nun 2023’te Ukrayna’ya 18 milyar avroluk mali yardım yapması önerisine karşı çıktığını açıkladı.

Radio Svoboda muhabiri Rikard Jozwiak Twitter’da, “Beklendiği gibi – AB maliye bakanları bugün Brüksel’de bir araya geldiklerinde Ukrayna için 18 milyar AB fonuna yeşil ışık yakılmadı. Macaristan kendi AB fonlarını güvence altına almak için engellemeye devam ediyor. Budapeşte’nin herkes tarafından azarlandığı ama sonuç alınamadığı çok duygusal bir tartışma.” diye yazdı.

24 Kasım’da Avrupa Parlamentosu’nun Ukrayna’ya 2023 için 18 milyar avro tutarında bir mali yardım paketini onayladığını hatırlatacağız. Bu fonlar, Ukrayna’nın 2023’te ihtiyaç duyacağı aylık 3-4 milyar avroluk finansmanın yaklaşık yarısını karşılayacak.

Budapeşte’nin krediyi onayladığı iddia edilen bir açıklama olmasına rağmen, Macaristan’ın başlangıçta Ukrayna’ya 18 milyar avroluk ihracını engellemeye çalıştığını belirtmek gerekir .

Macaristan, AB’de Rusya’nın neredeyse tek destekçisi olmaya devam ediyor ve bu nedenle, bloğun diğer üyelerinin çıkarlarına aykırı hareket etmeye ve saldırgan ülkeyi desteklemeye ve Rusya karşıtı yaptırım kararlarını sürekli engellemeye devam ederse, onu terk etme riskiyle karşı karşıya kalabilir.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com