Hava Kuvvetleri: Rusya birkaç gün içinde yeni bir büyük saldırıya hazırlanabilir

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Foto: ОАК

Rusya’nın yeni bir büyük füze saldırısına hazırlanmak için birkaç güne ihtiyacı olacak. Ruslar, hava savunmasındaki “zayıf noktaları” dikkate alarak uçaksavar füze sistemlerinin yerleşimini dikkate alarak bu saldırıları yapması beklenebilir.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Hava Kuvvetleri Komutanlığı sözcüsü Yuriy Ignat‘ın 6 Aralık’ta verdiği bir brifingde, hazırlıklar füze rotasının programlanması ve çeşitli nitelikte istihbarat toplanmasından oluşuyor.

Ayrıca Rusların, hava savunmasındaki ‘zayıf noktaları’ ve uçaksavar füze sistemlerinin yerleşimini de dikkate alacaklarını belirten Ignat “Yeni bir saldırıya hazırlanmak için ne kadar zamana ihtiyaç var? Bir günden bahsetmiyoruz, birkaç günden bahsedebiliriz. Füzelerin rotası programlanıyor, çeşitli nitelikte istihbarat toplanıyor. Hava savunma sistemlerimizin konumuna ilişkin veriler – nerede oldukları, nasıl baypas edildikleri, hava savunma sistemindeki zayıf noktalar. Bunlar da toplanıyor. Daha sonra nasıl bir füze saldırısı başlatabileceklerini zaten belirlerler.” dedi.

5 Aralık’ta Ukrayna’ya yapılacak büyük saldırının Ruslar tarafından önceden hazırlandığını vurgulayan Ignat, “Bu saldırı dün yapılmış olsa bile, bunun yaptığımız harekattan sonra anlık bir karar olmadığı, önceden hazırlanmış olduğu açıktır.” dedi.

5 Aralık’ta Ukrayna’ya büyük füze saldırısı

Ruslar, 5 Aralık Pazartesi günü bir dizi Ukrayna şehrini vurdu. Ukrayna hava savunması, fırlatılan 70 füzeden 60’tan fazlasını düşürmeyi başardı.

Rus saldırısıyla bağlantılı olarak, enerji sektörü yeniden acil elektrik kesintileri başlattı. En çok etkilenen yer Odessa bölgesi oldu: Oradaki binlerce vatandaş elektriksiz, susuz ve ısınmadan mahrum kaldı.

“Ukrenergo”, işgalcilerin bazı roketlerinin enerji tesislerini vurduğunu doğruladı.

Devasa saldırı, Rusya’nın Saratov ve Ryazan bölgelerindeki Rus stratejik havacılık hava alanlarına düzenlenen gizemli saldırıyla aynı zamana denk geldi. Kitlesel saldırıya katılmayı planlayan uçaklardaki hasar teyit edildi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com