Ukrayna’da, 8 Aralık Odessa’da yangında ölenler için yas günü ilan edildi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’da, 8 Aralık, Odessa’daki yangın sırasında ölenler için yas günü ilan edildi. İlgili kararname 7 Aralık’ta Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy tarafından imzalandı.

Belgede “4 Aralık 2019’da Odessa’da meydana gelen bir yangın sonucunda ölenlerin olduğu trajedinin anısına.. 8 Aralık 2019’u Ukrayna’da yas günü ilan edildi” denildi.

Bugün Ukrayna topraklarında Ukrayna Devlet Bayrağının devlet otoritelerinin, yerel otoritelerin, devlet teşebbüslerinin, kurumların ve kuruluşların bina ve yapılarında yarıya indirilmesinin yanı sıra eğlence ve konser etkinliklerinin iptal edilmesi, televizyon ve radyo programlarında uygun değişikliklerin yapılması gerektiği belirtildi.

Odessa’da gerçekleşen yangında toplam 10 kişi hayatını kaybeti 30 kişi yaralandı.

Polisin olayla ilgili 2 kişiyi gözaltına aldığı ifade edildi. Yangının çıkış nedenini belirlemek için inceleme başlatıldı.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com