Arestoviç: Ukrayna’da savaş yılsonuna kadar sürebilir

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Cumhurbaşkanlığı Ofisi başkanının danışmanı Aleksey Arestoviç, Rusya’nın başlattığı savaşın oldukça uzun bir hikayesi olacağını söylüyor.

“Feygin Live” adlı YouTube kanalında yayına katılan Arestoviç Ukrayna’nın aldığı yeni silahlar, Mayıs sonu ve Haziran başında savaş alanında ciddi bir etki yaratabilecek.

Savaşın kendisinin 2022’nin sonuna kadar sürebileceğine değinen Arestoviç “Uzun bir tarihe uyum sağlamamız gerekiyor. Donbass’taki aktif aşamanın kesilmesi, bu özel saldırı, bir “konumlandırma”ya geçiş… Bu, savaşın sonu anlamına gelmiyor. Yine de, orada taktik eylemler, baskınlar, saldırılar, savaş olacak … Bu yeterince uzun bir hikaye ve oldukça uzun olabilir, Yeni Yıldan önce olabilir, hepsi bir dizi koşula bağlı.” dedi.

Odessa geceyi sessiz geçirdi; işgalciler hava keşiflerine devam ediyor

Daha önce, SBU’nun emekli bir generali olan milletvekili Andrey Kozhemyakin, Ukrayna’nın Rusya Federasyonu’na karşı savaştaki zaferinin önümüzdeki üç ay içinde geleceğini tahmin etmişti .

Washington’daki Güvenlik Politikası Merkezi’nin kıdemli üyesi, Ekonomik Analiz Enstitüsü başkanı Andrey Illarionov ise Rusya Federasyonu’nun Ukrayna’ya karşı tam ölçekli savaşının en az üç yıl daha devam edeceğini tahmin ediyor. Tarihi ise 20 Ocak 2025’e kadar, ABD’nin yeni başkanının göreve başladığı gün olarak belirtti.

Aynı zamanda, İçişleri Bakanı danışmanı Anton Geraşçenko, Rusya ile savaşın onlarca yıl sürebileceğine inandığını söylemişti.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com