Odessa geceyi sessiz geçirdi; işgalciler hava keşiflerine devam ediyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Odessa Bölgesel Askeri Komutanlığı’ndan verilen bilgiye göre Ukrayna’nın güneyindeki taarruz faaliyetlerinde en ufak bir başarı elde edemeyen Rus işgalciler,  panik yaratmak için bilgi ve psikolojik operasyonlarına devam etmektedir.

Odessa Bölgesel Askeri Komutanlığı temsilcisi Sergey Bratçuk Telegram‘da “Odessa ve bölgede gece bombardımansız geçti. Düşman yoğun hava keşifleri yapmaya çalışsa da, hava savunma kuvvetlerimiz, muharebe görevlerini güvenilir bir şekilde yerine getirerek önemli kayıplar verdiriyor.” dedi.

Ukrayna’nın güneyindeki taarruz operasyonlarında başarılı olamayan Rusların, panik yaratmak için bilgi ve psikolojik operasyonlara başvurduğuna değinen Bratçuk sözde Transdinyester çevresinde de “yerel işbirlikçilerin ve Rus işgalcilerin kışkırtıcı eylemlerini” izlediklerini söyledi.

Güney bölgesi hava komutanlığının basın servisi tarafından verilen bilgide “Düşman İHA’ları kullanarak keşif yapmayı bırakmıyor, ancak ordumuz onu almaya çalıştıkları bilgi ve teçhizattan mahrum ediyor … Rus filosunun denizaltıları, sivil gemiciliği terörize etmeye, batık bir kruvazörden mal almak için çalışma sağlamaya ve Ukrayna genelinde bir füze saldırısı başlatmakla tehdit etmeye devam ediyor.” denildi.

25 Nisan’da Rus ordusu, Odessa bölgesine Kırım’dan bir füze saldırısı başlatmaya çalıştı. Ateşlenen füzelerden biri denize düştü ve diğeri Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine ait bir hava savunma birimi tarafından vuruldu.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com