Kiev’de bulunan Halkların Dostluğu Kemeri’nin altındaki iki heykel söküldü

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kliçko “iki halkın dostluğunu” simgeleyen kemerin altındaki heykellerin söküldüğünü duyurdu. Kemerin adı da değişecek.

Kiev belediye başkanı Vitali Kliçko tarafından yapılan açıklamada “Ukrayna’nın Rusya ile yeniden birleşmesini” simgeleyen Halkların Dostluğu kemerinin altındaki iki heykel söküldü. 

Kemerin altında bulunan anıt heykeller 1982 yılında yapılmış, iki işçinin bronz bir heykeli ile kırmızı granitten yapılmış bir heykel kompozisyonu bulunmaktadır.

İlki bu hafta yıkılan heykellerin, ikinci ise dışarıdan görünmesini engellemek için kaplanacak ve daha sonra sökülecek, ancak prosedürün karmaşıklığı nedeniyle daha fazla zaman alacaktır.

Kliçko “Rusya, Ukrayna’ya karşı tavrını, barışçıl Ukraynalıların vahşice katledilmesi, şehir ve kasabalarımızın yıkılması, devletimizi yok etme arzusuyla damgaladı. Sözde “iki halkın dostluğu”nun 8 metrelik metal simgesi Kiev’in merkezinden kaldırılacak.” diye açıkladı.

Ek olarak, titanyum levhalardan oluşan Halkların Dostluğu kemeri yeniden adlandırılacak, ancak Kliçko buna dair bir detay vermedi. Kemerin Ukrayna bayrağının renkleriyle de öne çıkarmayı planladıkları bilinmektedir.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com