Türkiye ve Rusya’dan gelen iki kaçak göçmen Slovakya sınırında gözaltına alındı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Dün Transkarpatya’da, Ujgorod sınır muhafızları, Ukrayna-Slovak sınırını yasadışı yollardan geçmek isteyen iki yabancıyı gözaltına aldı.

Bunlardan biri sabah Onokivtsi köyü yakınlarında bulundu. Devlet sınırına yakın şekilde yabancıların görüldüğü kolluk kuvvetlerine ihbar edildi. Operasyon bölgesine gönderilen müdahale ekiplerinin yaptığı arama çalışmaları sonucunda ormanda bir yabancı bulundu. Yabancı, Türk vatandaşı olduğunu söyledi. Daha sonra yapılan incelemede kimlik kartı da bulundu. Tutuklu, daha iyi yaşam koşulları aramak için AB kontrol noktalarına girme niyetini itiraf etti.

Akşam saatlerinde bölge merkezi yakınlarında bir başka kaçak göçmen daha gözaltına alındı. Sınır devriyesi, kimliği belirsiz bir kişinin bariyeri aşmaya çalıştığını fark etti. Adam sınıra 100 metre uzaklıkta gözaltına alındı. Herhangi bir belgesi yoktu ve kendisini Rusya Federasyonu vatandaşı olarak nitelendirdi.

Her iki yabancı da idari ve usuli belgeler için sınır birimine götürüldü. Suçun kimliği ve tüm koşulları belirlendikten sonra, Ukrayna devlet sınırını yasadışı yollardan geçmeye çalışmaktan yargılanacak. Karar mahkeme tarafından verilecektir.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com