Budanov, gönüllü toplamanın artık her derde deva olmadığını açıkladı: Seferberlikten kaçınılamaz!

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Rusya Federasyonu gerçekten büyük bir taarruzu gerçekleştiriyor mu? Budanov'un değerlendirmesi

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri İstihbarat Ana Müdürlüğü başkanı, Ukrayna’nın gönüllü toplayabileceğinden çok daha fazla askere ihtiyacı olduğunu, mevcut sayısını desteklemek için seferberlik gerektiğini söyledi.

Ukrayna ordusunun toplam gücünün göreceli olarak yaklaşık bir milyon yüz bin kişi olduğunu ve hiçbir askere alma mekanizmasının bu hacimleri karşılayamayacağını ve bu sebeple “Ukrayna, seferberlik olmadan yapamaz.” diyen Ukrayna Savunma Bakanlığı GUR başkanı Kirilo Budanov “Seferberlik olmadan imkansızdır. Seferberlikten çekilmenin mümkün olduğu gibi düşünceleri reddetmek gerekir. Yapamamak. Bir milyon yüz bin herhangi bir askere alma ile karşılanamaz. Herşeyi yapmaya istekli o kadar çok insanımız yok. Artık kavga etmekten bahsetmiyorum” dedi.

Budanov, cephede kayıplar olduğunu, bu nedenle ordu sayısının belirlenen seviyede tutulabilmesi için sürekli takviye yapılması gerektiğini vurguladı.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Bu konuda temel konulardan birinin vatandaşların motivasyonu olduğunu söyledi. Savaşın ilk altı ayında savaşmak isteyenlerin hepsinin geldiğini, nesnel nedenlerden dolayı bu insanlardan çok azının kaldığını ekledi. Bu anlaşılması ve kabul edilmesi gereken bir gerçektir. Aynı zamanda Budanov, motivasyon sorununun çözülmesine yardımcı olacağı için uygun sosyal diyaloğun ve seferberliğin gerekçelendirilmesinin hala gerekli olduğundan emin.

Askeri istihbarat başkanının da belirttiği gibi, insanların Savunma Kuvvetlerine katılmak istememelerinin belirli nedenleri var.

Budanov “Artık Ukrayna ordusu iyi para ödüyor. Yani maddi ve mali bir ödül olarak motivasyon faktörü kesinlikle ilk sırada değildir. Ve şu soru ortaya çıkıyor: neden öyle? Tek bir cevap bilmiyorum ve var olmadığından da eminim. Bu karmaşık bir sorun” diye düşüncesini belirtti.

Ona göre para buradaki sorunu çözmeyecek. Birçok insanın bunun kendi savaşı olduğunu hissetmediğini, bunun paranın çözemeyeceği çok derin bir sorun olduğunu vurgulayarak “Burada doğru bir sosyal diyalog ve doğru bir gerekçeye ihtiyaç var ama bu sadece lafla çözülemez” dedi

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com