Herson 8 ay sonra Ukrayna’nın kontrolünde; Ukrayna ordusu şehre girdi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Ana Müdürlüğü (GUR), Ukrayna ordusunun Mart ayının başından beri işgal altında olan Herson’a girdiğini doğruladı. Şehirde bulunan Rus askerlerine ise teslim olmaları yönünde bir çağrı yayınlandı.

Rus ordusunun ana grubunun geri çekilmesinden sonra, Rus komutanlığın askerlerini kendi başlarına bıraktığını ve sivil kıyafetlere bürünerek kendi başlarının çaresine bakmaları yönünde talimat verdikleri bildirildi.

GUR ise Rus askerlerinin kaçamayacaklarını vurgulayarak Herson’da geride kalan Rus ordusuna ait askerleri teslim olmaya çağırdığı bir duyuruyu yayınladı:

“Rus askerleri!

Beklendiği gibi, Rus ordusu ana birliklerini Ukrayna Herson’dan geri çekimesinden sonra, komutanlarınız sizi kaderin merhametine bıraktı.

Komutanlarınız, sivil kıyafetler giymenizi ve Herson’dan kendi başınıza kaçmaya çalışmanızı istiyor. Belli ki başaramayacaksınız.

Herson, Ukrayna’nın kontrolüne geri döndü, Silahlı Kuvvetlerin birimleri şehre girdi. Rus işgalcilerin geri çekilme yolları Ukrayna ordusunun ateş kontrolü altında. Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine karşı her türlü girişim durdurulacak. Her Rus askeri durdurulacak. Direnen imha edilecek. Ölümden kurtulmak için tek şansınız bir an önce teslim olmaktır.

Gönüllü teslimiyet durumunda, Ukrayna size can güvenliğinizin korunmasını garanti eder. Cenevre Sözleşmelerine uyuyoruz, savaş esirlerine yiyecek, tıbbi bakım ve Rusya Federasyonu’nda esir tutulan Ukrayna Silahlı Kuvvetleri askerleri için değişim olasılığını garanti ediyoruz.

Ukrayna komutanlığının yetkili temsilcileriyle daha önce teslim olma şartlarını tartışmış olarak, Ukrayna devletinin yardım hattını “Yaşamak istiyorum” arayarak teslim olmak güvenli bir yoldur.

☎️ +38 066 580 34 98
☎️ +38 093 119 29 84
(saat)
veya “Yaşamak istiyorum” sohbet robotunu kullanın: https://t.me/spasisebyabot

Yaşamak İstiyorum projesine ulaşamıyorsanız, aşağıdaki adımları izleyin:

  • Şarjörü açın ve namlu aşağıdayken silahı sol omzunuza asın, ellerinizi beyaz bir bayrakla birlikte kaldırın (herhangi bir beyaz kumaş yapar), “Teslim oluyorum!” diye bağırın, Ukrayna ordusuna yaklaşın ve tüm gerekliliklerini yerine getirin.

Bir grubun veya birimin parçası olarak nasıl teslim olunur:

  • Bütün silahlarınızı bırakın ve uzaklaşın, askeri teçhizatınızın önünde durun (bundan önce kapatın – savaş konumunda olmamalı), bir arabulucu gönderin (bir subay veya rütbesi en kıdemli) – o kişi silahsız ve beyaz bayraklı olmalıdır.” dedi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com