Herson’un kurtarılması sonrası açıklamasında Danilov: “Biz soğuk hava deposu değiliz”

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Aleksey Danilov

Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi (NSDC) Sekreteri Aleksey Danilov, Herson’un kurtarılmasından sonra Rusya ile aktif çatışmaların sona erdirilmesi olasılığının olmadığını belirtti.

Ulusal televizyon yayınına katılan Danilov “Hiçbir şeyi donduramayız, soğuk hava deposu değiliz. Hava ne olursa olsun, mevsim ne olursa olsun topraklarımızı özgürleştirmeliyiz. Herhangi bir durma kabul edemeyiz, çünkü insanlarımız orada, nasıl acı çektiklerini, neler yaşadıklarını görüyoruz. Oğullarımızla, askerlerimizle gözlerinde bulunan yaşlarla tanışın.” diye vurguladı .

Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy‘nin Silahlı Kuvvetler için belirlediği görevin “oldukça basit ve açık” olduğunu kaydetti: Ukrayna’nın tüm bölgelerinin teröristlerden ve işgalcilerden kurtarılması.

ABD, Ukrayna’ya askeri yardım konulu yedinci “Ramstein” toplantısını yapacak

NSDC sekreteri “Kesinlikle yapılacak. Bu sadece bir zaman meselesi. Zor mu olacak? Evet, zor olacak. Çünkü düşman sinsi ve zayıf denilemez. Hiçbir durumda düşmanı küçümsememelisiniz.” diye eklendi.

Herson’un kurtarılmasından sonra, Ukrayna ordusunun sol yakadaki işgalcilerden daha elverişli bir konuma sahip olacağını, çünkü sağ yakanın soldan daha yüksek olduğunu ve doğa avantajının işlerini kolaylaştıracağını belirten Danilov “Sağdan sol kıyıya geçişle ilgili bugün var olan sorunlar hakkında şunları söylemek istiyorum: Gerekirse, Silahlı Kuvvetlerimiz bu engellerin nasıl aşılacağını biliyor. Herson yakınlarındaki Antonov köprüsü yıkıldığı için iki yaka arasında geçiş Kahova barajı üstünden.” dedi.

Aynı zamanda, ordu onay verene kadar, son günlerde işgal altındaki bölgelere geri dönüşün başlamayacağını belirterek, “çünkü büyük bir alan mayınlı, üstelik biz yönetmiyoruz. büyük kara mayınları döşendi, bu yüzden halk çok dikkatli olmalı”dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com