ABD, Ukrayna’ya askeri yardım konulu yedinci “Ramstein” toplantısını yapacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

ABD, sonuncusu 12 Ekim’de gerçekleştirilen, Ukrayna’ya askeri yardım konulu yedinci “Ramstein” toplantısını topluyor. Pentagon’da düzenlenecek olan Ukrayna Savunma Temas Grubu’nun yedinci toplantısı gelecek hafta yapılacak.

Online olarak gerçekleştirilecek olan toplantıya yaklaşık 50 ülkeden Dışişleri ve Savunma bakanlarının katılması bekleniyor.

Toplantı, Ukrayna’ya kendisini daha fazla Rus saldırganlığından koruma araçlarını sağlama çabaları hakkında olacak.

Kiev bölgesinde savunma hatları inşa ediliyor

Pentagon basın sekreteri Sabrina Sing “Gelecek hafta, Dışişleri Bakanı Ukrayna Savunması Temas Grubu’nun yedinci toplantısını yapacak. Bu toplantı burada Pentagon’da yapılacak ve yaklaşık 50 ülkenin Dışişleri Bakanı ve Savunma Bakanlarının Ukrayna’ya egemenliğini daha fazla Rus saldırganlığından korumak için araçlar sağlamak konusunda çabaları tartışmasına izin verecek.” dedi.

Ukrayna’ya hangi silahların nakledilmesinin planlandığını söylemedi, ancak savaş alanı değiştikçe çeşitli araçlar için seçeneklerin değerlendirildiğini kaydetti.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com