Rusya, Batı’daki ajanları aracılığıyla Ukrayna’yı itibarsızlaştırma çabalarını sürdürüyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ruslar, dezinformasyon operasyonlarını yürütmek için , savaşın başlamasından önce yurtdışında ağlarını oluşturdu. Bugün de Rusya Federasyonu’nun ajanları Rusya Federasyonu’nun “etki ajanları” olacak kişileri belirlemeye devam ediyor.

Ukrayna Savunma Bakanlığı Ana İstihbarat Müdürlüğü Andrey ÇernyakOnlar, örneğin, Ukrayna’nın Batı silahlarının hayali satışı veya Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından “kirli bomba” kullanımı gibi dezinformasyon operasyonlarını yürütmek için kitle iletişim araçlarıyla birlikte çalışıyorlar” dedi.

Rusların batılı ortaklardan silah tedarikini engellemek için çok çaba gösterdiklerini, çünkü Ukrayna için askeri ve teknik yardımlar olmadan durumun çok zor olacağını bildiklerini belirten Çernyak “Ruslar, silah akışını engellemek için bu dezinformasyon kampanyasını finanse etmek için milyonlarca dolar harcıyor. Büyük ölçekli ve hala etkisiz. Ancak terörist ülke, Avrupa ülkeleri, özellikle de Büyük Britanya, Alman toplumu üzerinde etki yaratmaya çalışmaktan vazgeçmiyorlar.” dedi.

Erdoğan’ın Rus ordusunun Herson’dan asker çekmesi hakkında yorumu: Olumlu bir karar!

Rusların her şekilde Ukrayna’ya silah gelmesini engellemeye çalıştıklarını vurgulayan Çernyak, “Kitle iletişim araçları aracılığıyla yapılan bilgi saldırıları, Ukrayna’yı Batı dünyası nezdinde itibarsızlaştırmaya yönelik geniş çaplı bir bilgi operasyonunun bileşenlerinden yalnızca biri” dedi.

24 Şubat’taki tam kapsamlı işgalden önce bile, Rusların Avrupa’daki “etki ajanlarını” Ukrayna’yı itibarsızlaştırmak için kullandıklarını ve işgalden sonra Silahlı Kuvvetleri ve Ukrayna makamlarının eylemlerini itibarsızlaştırmaya odaklandıklarını hatırlatmak gerekir.

Özellikle, ücretli Rus etki ajanları, Avrupa medyasında veya Ukrayna ordusunun karaborsada Javelin ve NLAW ATGM’leri, Stinger MANPADS, Caesar kundağı motorlu silahlar ve hatta M142 HIMARS’ta sattığı “tahliye tankları” hakkında periyodik olarak bilgi yaydı.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com