AGİT, işgal altındaki Donetsk ve Lugansk’ta bazı çalışanlarının yasadışı olarak gözaltına alındığını duyurdu.

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Foto: Reuters

AGİT, Doğu Ukrayna’da gözaltına alınan personelinin serbest bırakılmasını kolaylaştırmak için mevcut tüm kanalları kullandığını bildirdi.

İngiltere’nin Viyana merkezli AGİT Büyükelçisi Yardımcısı Deirdre Brown Reuters’e yaptığı açıklamada “AGİT, özel izleme misyonunun (SMM) bazı üyelerinin Donetsk ve Lugansk’ta hapsedilmesinden son derece endişe duyuyor. AGİT, personelinin serbest bırakılmasını kolaylaştırmak için mevcut tüm kanalları kullanıyor.” dedi.

New York Times: Önümüzdeki dört hafta Ukrayna’daki savaşın sonucunu belirleyecek

Bir gün önce Brown, Rusya’yı Mart ayından sonra Ukrayna’daki misyonun görevini yenilemeyi reddettiği için eleştirerek “Ve şimdi Donbass’taki Rus vekillerinin Misyon personelini, ekipmanını ve tesislerini tehdit ettiğine ve Rus güçlerinin SMM personelini esir aldığına dair rahatsız edici raporlar alıyoruz” diye paylaştı.

Mart ayında AGİT, üyelerinin yaklaşık 500’ünü Ukrayna’dan tahliye ettiğini söyledi. Nisan ayından bu yana misyon, Ukrayna hükümeti tarafından kontrol edilmeyen alanlar da dahil olmak üzere Ukrayna genelinde personel ve mülkün güvenliğini sağlamak için idari bir role geçti.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com