Zelenskiy, Normandiya formatını genişletmeyi öneriyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere ve Kanada’nın Normandiya formatında Donbass ile ilgili müzakerelere katılması gerektiğini söyledi.

Zelenskiy, Financial Times’a verdiği röportajda “Şimdi ben gelmeden önce geliştirilmiş bir sürece dahil oluyorum. Minsk süreci bu durumda daha esnek olmalı. Geçmişin değil, şimdinin amaçlarına hizmet etmelidir. İki seçenek var: Minsk formatını değiştirebiliriz , hemen uygulanır. Veya başka bir format kullanabiliriz. Hız önemlidir. Bu sürecin hızı önemlidir çünkü her gün insan kaybediyoruz.” dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmek istediğini de belirten Zelenskiy “mekanı önemsemiyor, içerikten bahsediyoruz.” diye ekledi.

Aynı zamanda, Putin’in “DPR” ve “LPR” (Donetsk ve Lugansk Halk Cumhuriyeti) temsilcileriyle müzakerelere başlama önerisini de reddetti.

Daha önce Zelenskiy, Putin’i Donbass’ta buluşmaya çağırmıştı. Bunun üzerine Putin, kendisinin Donetsk ve Lugansk Halk Cumhuriyeti temsilcileri ile görüşmesi gerektiğini, sonrasında kendisi ile Moskova’da görüşebileceğini belirtti.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com