Rus işgalciler Harkov bölgesindeki Ukrayna’nın en büyük radyo teleskobuna zarar verdi (video)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna polisi, Harkov bölgesindeki Çuhuiv ilçesinde bulunan araştırma gözlemevinin bina ve ekipmanlarında Rus ordusunun işgali sırasında meydana gelen hasarı belgeledi.

Ukrayna İçişleri Bakanlığı basın servisi tarafından yapılan açıklamada, işgal sırasında, Çuhuiv bölgesindeki araştırma gözlemevinin bulunduğu alanda Rus askerlerinin bulunduğu, ekipmanlara zarar verdikleri ve binaları tahrip ettikleri belirtildi.

Araştırma gözlemevi 100 hektardan daha fazla bir alanı kapsamaktadır. İşgalciler bu bölgede büyük çaplı hasara yol açmıştır.

Çuhuiv ilçe emniyet müdürlüğü soruşturma departmanı başkan yardımcısı Olga Naumenko’ya göre, kurum binası tamamen yıkılmış durumda ve büyük olasılıkla restore edilemeyecek.

Ukrayna derin keşif ve hedef sabitlemesi için yeni bir drone üretti (video)

İşgalciler aynı zamanda sadece Ukrayna’nın değil tüm Avrupa’nın en büyük radyo teleskopunu da tahrip ettiler.

İşgalciler, yerleşim yerinin boşaltılmasına kadar birkaç ay boyunca istasyon alanında kaldılar, siperler kazdılar ve arkalarında çok sayıda mühimmat ve kalıntı bıraktılar.

Açıklamada “Müfettişler, Harkov bölgesi Çuhuiv Bölge Savcılığı’nın prosedürel gözetimi altında kriminalistlerle birlikte olay yerlerini inceledi. Yıkımın sonuçlarını kaydettiler ve kurumun topraklarındaki Rus askeri varlığına dair kanıt topladılar” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com