Başbakan Gonçaruk: “Ukrayna’da 3-5 yıl içerisinde kaliteli yollar göreceğiz“

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Başbakan Aleksey Gonçaruk, Ukrayna’da yollarda yapılacak olan “Büyük inşaat”ın önümüzdeki bahar ayında başlayacağı konusunda söz veriyor.

Kanal 1+1’de yayınlanan bir programda Gonçaruk, Ukrayna’nın tüm büyük şehirlerini birbirine bağlayacak yüksek kaliteli yolların 3-5 yıl içinde ortaya çıkacağını vaat etti.

“Bizim asıl görevimiz, yüksek kaliteli yolları önümüzdeki 3-5 yıl boyunca tüm büyük şehirler ve bölgesel merkezler ile birleştirmek. Bölgedeki liderliklerini mümkün olan en kısa sürede oturtmaları için Ukravtodor ve Ukrtransbesafe’ın yöneticilerine tavsiyede bulunuyorum: çünkü şu ana kadar orada çalışanların ezici bir çoğunlukla sorunlara sadece baktıklarını ve çıkar peşinde olduklarını ya da sorunlar karşı kör oldukları konusunda ikna oldum.” dedi.

Bakınız: Gonçaruk, 500 işletmenin Ukrayna Devlet Mülkiyet Fonu’na devredilme talimatını verdi

Başbakan, personel değişiklikleri ile birlikte yol yapımı ve işletme maliyetlerinin düşeceğini umuyor.

Gonçaruk, hükümetin ihale sürecine ve yol inşa edecek müteahhit bulma sürecine müdahale etmeyeceğini de belirtti.

Daha önce, Altyapı Bakanlığı, rekor bir rakam ile yollar için 74 milyar grivna harcayacaklarını bildirmişti. Cari yıla kıyasla, gelecek yıl, altyapı harcamaları üçte bir oranında artacaktır.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com